Een stuurautomaat geeft u extra handen aan boord, voor zowel om te varen, zeilen of vissen. Alleen zeilen behoort dan ook tot de mogelijkheden. Zeker op langere koersen is een stuurautomaat ook erg comfortabel. Wist u dat een stuurautomaat brandstof bespaart

Wanneer gebruikt u een stuurautomaat?

Een stuurautomaat is zeer geschikt om in lichte tot middelzware weersomstandigheden een vaste koers aan te houden. De autopilot raakt niet verveeld, houdt de concentratie en wordt niet moe. zo zorgt een stuurautomaat voor nieuwe mogelijkheden zoals even op de kaart kijken voor de koers, toileteren, zeilen verzetten. Eigenlijk is de autopilot een must als u alleen zeilt. Een ander groot voordeel is dat u ook nog brandstof bespaart door de nauwkeurigheid.  Stuurautomaat inregelen op een Noordzeebotter Stuurautomaat inregelen op een Noordzeebotter

Hoe wordt een stuurautomaat ingesteld?

Dat is zeer eenvoudig. Plan de juiste koers, houdt de koers aan voor een paar seconden en klik dan op ‘AUTO’. Op dat moment neemt de stuurautomaat het over.